I Barolo, La Morra omgiven av kullar täckta med vingårdar och gamla slott ligger vingården Marrone.
Agricola Gian Piero Marrone har producerat högkvalitativa viner i fyra generationer och idag drivs vingården av Gian Pieros tillsammans med hans tre döttrar, Denise, Serena och Valentina.
Vingården ligger bland de 11 byarna i Barolo där vinframställning av Barolo viner är tillåtet enligt lag.
Barolo omfattar drygt 1 900 hektar och producerar ungefär 87 500 hektoliter vin per år.
Fem av kommunerna utgör kärnan och står för majoriteten av produktionen är:
Det finns viktiga skillnader lägena emellan, vilka speglas av de två dominerande jordmånerna, märgel och sandsten. Hela området ligger på floden Tanaros högra bank, regionen delas av bifloderna Tallòria dell'Annunziata och Tallòria di Castiglione.
Odling och vinifiering i Barolo
Odlingarna ligger på en höjd mellan 250–450 meter över havet. När det gäller nebbiolo får druvan inte odlas lägre än 170 och inte högre än 540 meter över havet. Nyplanteringar får heller inte ha rakt nordlig exponering. Planteringstätheten i Barolo måste vara minst 3 500 rankor per hektar.
Vinerna måste lagras i minst 38 månader innan försäljning, varav 18 på fat för barolo och 62 månader för barolo riserva, räknat från året för skörd. Lägsta tillåtna alkoholhalt är 13 volymprocent.
Barolo DOCG måste buteljeras inom regionen. Vinerna bedöms av en provningskommitté och får då ett numrerat flasksigill.