Land
Spanien

Stil
Lagrat rött vin från ekologiska odlingar

Vinframställning
Druvorna skördas för hand. Jäsning och maceration i 20 dagar
Den malolaktiska jäsningen och den efterföljande lagringen sker i franska ekfat under 24 månader i en uppvärmd vinkällare, vilket ger vinet komplexitet, finess och mjukhet.

Druvor
100 % Garnacha Tintorera
Druvorna odlas 900 meter över havet i sand- och kalkstensjord, på vinrankor som är minst 50 år gamla.
Det kontinentala klimatet med lite nederbörd, ekologiskt jordbruk utan bevattning, resulterar ett vin med hög kvalité i små produktioner.

Noter
Färg, mörk intensiv lila-röd.
Doft, mogna frukter, mörk choklad, kaffe och rostade ekfat.
Smak, mjuk, kraftfull med mogna tanniner som ger vinet en robusthet.

Passar till
Alla typer av kött och lagrade ostar

Lagring och konsumtion
Mellan 16-18 grader

Alkoholinnehåll
15,5% vol./alc