Land
Spanien
Stil
Lagrat rött vin från ekologiska odlingar
Vinframställning
Jäsning och maceration sker i rostfria ståltankar vid en temperatur på 25°C.
Därefter jäsning i amerikanska ekfat, där vinet lagras i 12 månader. Vinet klarnas och filtreras lätt innan det tappas på flaska.
Druvor
100 % Garnacha Tintorera
Druvorna odlas 900 meter över havet i sand- och kalkstensjord.
Det kontinentala klimatet med lite nederbörd, ekologiskt jordbruk utan bevattning, resulterar ett vin med hög kvalitét i små produktioner.
Noter
Färg, mörk intensiv lila-röd färg.
Doft, mogna frukter, mörk choklad, kaffe och rostade ekfat.
Smak, mjuk, kraftfull med mogna tanniner som ger vinet en robusthet.
Passar till
Alla typer av kött och lagrade ostar
Lagring och konsumtion
Mellan 16-18 grader
Alkoholinnehåll
15% vol./alc