Stil

Ungt organiskt rött vin.

Utan tillsatta sulfiter. Veganskt


Druvor

100 % Monastrell från certifierade organiska odlingar.


Tillverkning

Druvorna skördas och transporteras vid sin optimala mognad för att skapa en produktion av ett ekologiskt vin av hög kvalitet.

Vinodlingsanläggningen säkerställer skördesseparation av det ekologiska odlade druvorna.

Jäsning sker under 6-8 dagar. Vinet macereras tillsammans med skalen under 2-4 dagar.


Doft och Smak

Intensiv körsbärsröd färg med lila bakgrund. Doften har
intensiva aromer av röd mogen frukt och blommiga inslag.

Smak, är mycket fruktig och fräscht, mjukt med mogna, runda tanniner och balanserad syra.


Passar till

Nötkött, köttgrytor, stekt kyckling, unga och medellagrade ostar.​


Serveringstemperatur

Mellan 14 - 16 grader


Alkoholinnehåll

14 % vol./alc.