Stil

Lagrat rött vin


Druvor

60% Monastrell - 40% Cabernet Sauvignon.​


Tillverkning

Jäsning äger rum under 6 till 8 dagar, i en temperatur mellan 24 och 26​ grader, vinet macereras tillsammans med druvskalen under 5 till 10 dagar.

Lagring, vinet lagras på franska och amerikanska ekfat i 12 månader.​


Doft och Smak

Färg, mörk körsbärsröd färg med rubinkant

Doft, intensiv doft, med aromer av röd och svart frukt, balsamiska noter och inslag av färska örter som rosmarin

Smak, Smaken är fin och elegant, med mjuka tanniner, kryddiga smaker, fat, kanel och vanilj.​


Passar till

Kryddat kött med krämiga såser, kalvkött, lamm, stekt fågel, getost och lagrade ostar.


Serveringstemperatur

Mellan 16 och 18 grader


Alkoholinnehåll

14.5 % vol./alc.